Current track

Title

Artist

Background

Little Steven (Steven Van Zandt)

Steven Van Zandt (født Steven Melafronte 22. november 1950 i Winthrop i Massachusetts) er en amerikansk musiker, sanger, plateprodusent og skuespiller. Som musiker er han kjent fra Bruce Springsteens E Street Band hvor han spiller gitar og mandolin. Som soloartist er han kjent under navnet Little Steven. Som skuespiller er han mest kjent fra rollen som Silvio Dante i den prisbelønte TV-serien The Sopranos som gikk på TV fra 1999 til 2007. Han er også kjent fra den norske TV-serien Lilyhammer.

Van Zandt, italiensk-amerikaner, er egentlig født som Steven Melafronte i Winthrop i Massachusetts. Hans mor giftet seg imidlertid på nytt, og han tok etternavnet til sin adoptivfar. Familien flyttet til New Jersey da han var syv år gammel.

Van Zandt var med i flere av Bruce Springsteens tidlige band tidlig på 1970-tallet. Fra 1975 til 1984 var han medlem av Springsteens E Street Band. Etter dette ble han soloartist og brukte artistnavnet Little Steven. Han har siden midten av 1990-tallet tidvis opptrådt sammen med E Street Band.

Steven Van Zandt har siden 2002 ledet radioprogrammet Little Steven’s Underground Garage.